Yritys

Tietotarha on perustettu vuonna 1986. Yrityksemme päätoiminta-ajatus on toimia terveydenhuollon järjestelmäintegraatioissa. Ydinosaamistamme ovat terveydenhuollon integraatiostandardit (HL7) sekä niihin liittyvät integrointityökalut. Vuosina 1987-1996 keskityimme terveydenhuollon OVT/EDI-ratkaisuihin (Edifact) ja kehitimme oman OVT/EDI-ratkaisumme keskussairaaloita varten. Näitä ratkaisuja on edelleen ylläpidossamme.

Vuodesta 1997 lähtien terveydenhuollon integraation perusmenetelmä on ollut HL7 V2.x (2.3). Tämän standardin parissa integraatiotyö jatkuu edelleen ja ylläpidossamme se on tällä hetkellä keskeisellä sijalla. Standardi on käytössä myös sairaaloiden käytännön integraatiossa. Tähän standardiperheeseen olemme kehittäneet middleware-tuotteita.

Vuoden 2000 alussa HL7 V3 ratkaisut tulivat mukaan kuvaan. CDA R1:sta kehitettiin mm. ratkaisu viitetietokantaintegraatioon ja myöhemmin kansallisessa terveysprojektissa pohjaksi otettiin CDA R2. Tietotarha on ollut vahvasti mukana määritystyössä HL7-yhdistyksen projektien kautta. Kansallisessa eReseptissä ja eArkistossa näkyy kädenjälkemme.

Vuodesta 2006 lähtien toinen merkittävä tukijalkamme HL7-integraatiomääritysten kehittämisen lisäksi on ollut Biztalk-integraatioiden implementointi ja ylläpito. Sitä ennen hoidimme integraatiot Datagate-tuotteella.

Systeemityökään ei ole meille vierasta. Historiamme aikana olemme tehneet paljon työtä VMS- ja unix-käyttöjärjestelmien parissa. Intersystems cache on myös ollut yksi keskeinen tekijä yrityksemme historiassa.